Jornada de prevenció de riscos laborals en els treballs forestals

El Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació de la Generalitat de Catalunya, ACETREF i ARESCAT, impulsen una nova jornada centrada en la prevenció de riscos laborals en l’àmbit dels treballs forestals, amb la col·laboració del Departament de Treball, Afers Socials i Familiars. Amb escenari al Palau Firal de Manresa, aquesta jornada tindrà lloc el proper dimecres 20 de novembre de 2019 i es desenvoluparà entre les 15:30h. i les 19:00h.

Segons comuniquen les entitats organitzadores d’aquesta iniciativa, les empreses forestals es caracteritzen pel desenvolupament d’activitats que presenten gran dispersió i diversitat, cosa que dificulta la programació i execució de les actuacions preventives. Per altra banda, les condicions en què es realitzen aquests treballs, la maquinària utilitzada, la meteorologia i l’orografia del terreny fan que aquests tipus de treballs siguin perillosos i comportin múltiples riscos.

La jornada tècnica del proper 20 de novembre és gratuïta i requereix la inscripció prèvia dels interessats, que poden inscriure’s a través dels correus d’ACETREF i ARESCAT (info@acetref.org i arescat@arescat.cat) o a través del portal de RuralCat: www.ruralcat.gencat.cat/. El programa de la jornada contempla diversos parlaments i ponències en el marc de la prevenció de riscos en l’àmbit forestal, de la mà de professionals qualificats i alts càrrecs de les organitzacions participants. Podeu consultar els detalls de la programació fent clic al següent enllaç: Manresa_treballs forestals_201119_199108.