Nou curs de preparació per a la certificació europea de serra mecànica

El Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació de la Generalitat de Catalunya impulsa, en el marc del Pla Anual de Formació Agrària, un nou curs de preparació per a la certificació europea de serra mecànica (ECC1 – ECC2). L’objectiu principal d’aquest curs és incrementar la seguretat dels treballadors i millorar la rendibilitat de les seves feines.

Es tracta d’un curs 100% pràctic en què el professorat qualificat treballarà individualment amb cada alumne/a i el/la prepararà per passar la prova del Carnet Europeu de Motoserrista (manteniment i ús de la serra mecànica, i trossejat i tala d’arbres de fins a 380 mm de diàmetre).

El curs es desenvoluparà cada divendres del 8 al 29 de novembre del 2019 en l’horari de 08:00 a 15:30h. a l’Escola Agrària del Solsonès. Amb un total de 30 hores, el programa del curs tractarà en profunditat 4 grans matèries: manteniment de la motoserra, preparació i trossejat de l’arbre, preparació per a la tala, i tala d’arbres.

Cadascun d’aquests grans àmbits serà estructurat en diverses temàtiques específiques, les quals seran impartides per professionals dels treballs forestals en actiu que compten amb el carnet de formadors en treballs forestals ECC3.

Per a més informació i dades sobre els cursos de formació permanent que s’impulsen en l’àmbit forestal des de la Generalitat podeu fer click a l’enllaç.