Presentada l’Agenda Forestal 2020 – 2025

El passat dijous 17 de desembre de 2020, el Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació de la Generalitat de Catalunya va presentar l’Agenda Forestal 2020 – 2025 a Can Vilallonga, Cassà de la Selva. L’Agenda Forestal és un document que actua com a full de ruta acordat amb el sector per posar en valor els boscos i tractar de forma conjunta la situació estructural i les mesures que en garanteixen el futur. 

 

Van participar en l’acte Teresa Jordà, consellera d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació, i Pau Presas, vice-president de la Diputació de Girona i president del Consorci de les Gavarres. D’altra banda, també hi van assistir l’alcalde de Cassà de la Selva, Robert Mundet, i el regidor de Governació, Marià Montsunyer.
 

En el marc de l’acte de presentació de l’agenda, la consellera Jordà va assegurar un augment significatiu del pressupost dedicat a la gestió forestal per l’any vinent, i va recalcar que “hem consensuat una Agenda Forestal per implantar mesures de millora per al sector”. La consellera, va explicar també que aquest document és un pacte entre l’Administració i el sector per incidir en aquells aspectes que necessiten canvis, i servirà per determinar el full de ruta de les polítiques forestals a Catalunya i crear un punt de partida comú per al futur del sector amb tots els agents implicats. 

L’agenda s’ha elaborat a partir d’una sèrie de reunions entre representants de la propietat forestal (pública i privada), representants de les empreses i indústries forestals i tècnics membres de l’Administració.

 

Tothom qui ho desitgi pot consultar l’Agenda Forestal fent click aquí.