El sector forestal reclama al conseller de treball que no el menystingui

Les associacions del sector forestal professional de Catalunya han adreçat un comunicat al conseller de Treball, Assumptes Socials i Famílies, Chakir El Homrani, amb l’objectiu de traslladar al govern la importància de la professionalització dels treballs forestals. Les entitats signants d’aquesta petició són el Col·legi i Associació d’Enginyers de Forests a Catalunya, ARESCAT, ACETREF, PROFOR, El Consorci Forestal de Catalunya i el Col·legi d’Enginyers Tècnics Agrícoles i Forestals de Catalunya. L’objectiu del comunicat és, doncs, denunciar que anunciar que les tasques forestals es poden realitzar amb aturats sense experiència entorpeix els esforços del sector per aconseguir el reconeixement professional que aquest hauria de tenir.

En aquest sentit, al comunicat queden reflectides diverses preocupacions del sector, com ara que “anunciar l’atorgament de subvencions per pal·liar els efectes dels incendis de la Ribera d’Ebre mitjançant aturats sense cap formació professional forestal és un acte d’irresponsabilitat per part del Govern de la Generalitat de Catalunya. El fet de no utilitzar empreses especialitzades en aquest tipus de treballs augmenta el risc de patir accidents laborals i es malgasten els recursos, ja que no es disposarà de maquinaria forestal específica per aquest tipus de tasques”.

D’altra banda, es reclamen el reconeixement dels professionals i la dignificació, així com l’increment d’utilització de maquinària específica en els treballs forestals, i especialment en aquells que suposen més risc. A més, el comunicat trasllada al conseller que el fet d’utilitzar professionals qualificats no només optimitza més el temps de treball i redueix el risc, sinó que també redueix els costos de forma significativa”.

Consulta el comunicat complet fent clic al següent enllaç: Nota de Premsa