Subhasta de fusta a Bagà

El sector vol que la Generalitat posi a la venda més fusta provinent dels boscos públics perquè el 10% “no és suficient”.

El 96,4% de la fusta que aquest divendres s’ha posat a la venda durant la subhasta de fusta de boscos públics que s’ha fet a Bagà i que des de fa cinc anys s’organitza des de la Generalitat i els ajuntaments propietaris. En total, la xifra representa més de 73.130 tones, però des del sector es veu insuficient. Així ho ha explicat el president de l’Associació de rematants i serradors de Catalunya (ARESCAT), Jordi Jané, qui ha reclamat que la Generalitat posi a la venda més fusta, ja que actualment només s’està traient a subhasta al voltant del 10% de la que creix als boscos públics. De la seva banda, la consellera, Teresa Jordà, ha assenyalat que el seu departament impulsarà un pla estratègic sobre el sector forestal que també vol incorporar la opinió de totes les parts.

El Casal de la Vila de Bagà ha acollit aquest divendres a la subhasta de fusta de boscos públics de 73 municipis de catorze comarques catalanes. En total, de la seixantena de lots a licitació d’unes 3.500 hectàrees gestionades, se n’ha obtingut una mica més de 2,9 MEUR.

Aquesta subhasta, doncs, és una de les principals mesures que la conselleria té en marxa per dinamitzar la gestió forestal, especialment a l’àmbit de les forests de propietat pública, ja siguin d’entitats locals o de la mateixa Generalitat. En conjunt, els boscos públics ocupen una superfície aproximada de 485.000 hectàrees, cosa que representa un 24% de la superfície forestal a Catalunya.

Per a més informació:
https://www.lavanguardia.com/local/bergueda/20180727/451125030192/el-sector-vol-que-la-generalitat-posi-a-la-venda-mes-fusta-provinent-dels-boscos-publics-perque-el-10-no-es-suficient.html